News Flash:

Turte care ti se topesc in grua de fragede ce sunt. Serveste-le cu branza si unt

13 Iulie 2018
2020 Vizualizari | 0 Comentarii

In anumite zone ale tarii se numesc cocoace, in altele, li se spune turte sau turtite. Sunt painici care seamana cu lipiile, dar sunt pufoase si ti se topesc in gura. Se pot manca atat cu alimente sarate, branza, smantana sau carne, cat si cu dulceturi, crema de ciocolata sau pudrate cu zahar.

Iata de ce ingrediente ai nevoie ca sa le prepari: 400 g faina, 1/4 lingurita zahar, 200 ml apa,1 cub de drojdie/ 1 plic de drojdie uscata, sare, 50 ml ulei.
Daca vrei sa le umpli: 200 g branza sarata, 2-3 linguri de smantana, patrunjel sau marar.

Mod de preparare: Se freaca drojdia cu zahara, se adauga apa calduta, sarea, uleiul si faina. Se framanta aluatul pana se dezlipeste usor de pe maini. Se lasa la crescut vreme de 30 de minute, apoi se ia cate o bila si se formeaza in mana un disc.

Se mai lasa la crescut 10-15 minute, pe blatul de lucru, acoperite cu un prosop, apoi se pun in tigaia incinsa si cu un strop de ulei. Daca foloseste umplutura (amesteci toate ingredientele intre ele) , dupa ce au crescut pe masa, se adauga o lingura de umplutura, se aduna marginile in mijloc apoi se formeaza, din nou, un disc, cu grija ca umplutura sa nu iasa din cocoace.
Se scot si se pun intr-un prosop pe masura ce se prajesc, ca sa ramana calde.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1697 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013582 (s)