News Flash:

Turta dulce - reteta de Craciun din Germania

6 Noiembrie 2015
6991 Vizualizari | 0 Comentarii
Turta dulce - reteta de Craciun din Germania

Ingrediente:

250 gr unt moale
250 gr zahar brun
100 ml apa
cca 150 gr melasa
1 lingurita extract de anason
1.2 kg faina pentru prajituri
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
1 lingurita jumatate scortisoara pudra
1/2 lingurite mix All Spice (aromeaza turta dulce)
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita cuisoare
1/4 lingurita mac
400 gr nuci tocate marunt

Pentru glazura:
200 gr zahar fin + cateva linguri
3 linguri lapte 3% grasime
1/4 lingurita extract de vanilie (turta dulce va avea o aroma foarte placuta daca pui vanilie)

Mod de preparare turta dulce:

1. Mixeaza untul cu zaharul brun pana cand obtii o compozitie pufoasa si usoara.
2. Adauga melasa, apa si extractul.
3. Separat amesteca faina cu bicarbonatul de sotiu, sarea si condimente.
4. Treptat adauga crema cu unt in mixul cu faina. Omogenizeaza. Astfel, compozitia pentru turta dulce va fi foarte fina.
5. Pune nucile, amesteca, apoi acopera si baga in frigider pentru o ora.
6. Unge cu putin unt o tava de copt.
7. Imparte aluatul in mici bucatele si subtiaza-le usor intre palme si pune-le in tava.
8. Baga tava in cuptorul incins la 190 de grade Celsius, pentru 10-12 minute.
9. Intre timp, amesteca zaharul cu vanilia si laptele.
10. Pune zaharul fin suplimentar intr-un bol.
11. Scoate prajiturelele pe o tava, lasa-le la racit, apoi cufunda-le in glazura si da-le prin zaharul din bol.

Lasa turta dulce sa se raceasca pe un gratar.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

turta dulce retete craciun prajituri craciun pfeffernuesse
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1736 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014596 (s)