News Flash:

Turta dulce de post cu scortisoara

5 Septembrie 2014
1600 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

1 lingurita scortisoara (si cuisoare macinate, daca va place aroma)
325 g faina
150 g miere topita (sa fie lichida)
125 g zahar
125 ml ulei
1 lingurita bicarbonat

Mod de preparare:

Intr-un castron (sau la robot, la masina de paine) se pun ingredientele uscate (faina, zahar, bicarbonat, scortisoara) si se framanta un aluat, adaugand ingredintele lichide (uleiul si mierea). Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei plastiline moi (daca vi se pare prea tare si sfaramicios, mai adaugati putina apa pana obtineti consistenta de plastilina). Cand e gata se infasoara in folie si se lasa la frigider in jur de o ora.
Aluatul se intinde cu sucitorul intr-o foaie groasa cam de jumatate de centimetru, si se taie cu formele. Se aseaza in tava acoperita cu foaie de copt la 175 grade cam 10-15 min. Se scoate tava, se lasa turtitele sa se racoreasca, apoi se pot orna cu glazura de zahar.

Reteta de turta dulce de post ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

turta dulce retete prajituri prajituri post culinar retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1210 viz    0 com
1193 viz    0 com
1320 viz    0 com
1441 viz    0 com
1284 viz    1 com
1400 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1757 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027898 (s)