News Flash:

Turta dulce de Craciun

15 Decembrie 2011
1874 Vizualizari | 0 Comentarii
Turta dulce de Craciun
Ingrediente: 500 g faina o jumatate dintr-un plic de praf de copt un ou 100 g unt 100 g zahar tos 200 g miere o lingurita de cacao jumatate de lingurita de scortisoara putina pudra de cuisoare macinate enibahar nucsoara zahar vanilat 200 ml de smantana dulce Pentru decorare: un albus 200 g zahar pudra o lingurita zeama de lamaie Mod de preparare: Mai intai se pun pe foc mai mic, intr-o cratita, mierea, zaharul, untul si cacao si se lasa fiarba in jur de un minut. Dupa ce se raceste amestectul se pun mirodeniile, praful de copt, smantana dulce, faina si oul. Aluatul rezultat se framanta, apoi se lasa la rece aproximativ doua ore. Apoi se rupe in bucati, se formeaza foi de 3 milimetri grosime si, folosing forme sau sabloane, se decupeaza figurine. Acestea se coc in cuptor incins, in jur de 15 minute, la foc potrivit, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care se lasa la racit. In acest timp se prepara glazura, dintr-un albus batut bine, amestecat, folosind un mixer cu zaharul pudra si zeama de lamaie. Cu compozitia rezultata se decoreaza figurinele. Se lasa sa se usuce, iar poi se pot servi. sursa reteta: retete.eva.ro sura fotografie: retete.eva.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina stafide smantana angostura amaruie vin alb
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2343 viz    0 com
2552 viz    0 com
1398 viz    0 com
1878 viz    0 com
2737 viz    0 com
2131 viz    0 com
3716 viz    0 com
3367 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014560 (s)