News Flash:

Turta dulce cu glazura

1 Ianuarie 2016
1436 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr faina + 100 gr
125 gr miere
150 gr zahar pudra
2 oua
1 esenta portocale
150 gr unt
1 lingurita scortisoara macinata
1/2 plic praf de copt
1 jumatate lingurita ghimbir macinat

Pentru glazura:
1 albus
inimioare de zahar
250 gr zahar pudra
1 lingurita zeama de lamaie
bastonase colorate

Mod de preparare:

Aluatul l-am pregatit cu o zi inainte. Untul taiat cubulete, impreuna cu mierea le-am topit la microunde, lasand treptat cate 1 minut. Cand compozitia s-a topit, am scos bolul si l-am lasat putin sa se racoreasca, apoi am amestecat.
Ouale le-am mixat impreuna cu zaharul cca 5 minute. Faina am amestecat-o cu praful de copt, scortisoara si ghimbirul. Am facut o adancitura in mijlocul fainii, si am pus ouale impreuna cu zaharul, apoi mierea si untul. Am amestecat totul cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi am framantat cu mana.
La mine aluatul a mai cerut inca vre-o 100 g faina.. acum e in functie si de tipul fainii.. de greutatea oualor.

Aluatul obtinut l-am impartit in doua bilute, pe care le-am pus in folie alimentara si le-am dat la frigider pana a doua zi. A doua zi, am scos aluatul din frigider cu cca o ora inainte de a incepe operatiunea.
Am pudrat cu faina masa de lucru, am luat una dintre bile, am framantat-o putin, apoi am intins-o cu sucitorul. Pentru a putea manevra mai usor aluatul, am presarat faina pe el. Foaia de aluat am lasat-o de cca 3-5 mm. Am decupat stelute si inimioare, pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, ptr cca 15 minute. Pentru a nu se arde marginile, eu am pus tava pe primul raft de sus.
Pentru a termina mai repede, eu am lucrat cu doua tavi in paralel. Cand prima tava a fost gata, am bagat-o pe a doua la cuptor. Turta din prima tava am lasat-o sa se raceasca, apoi am transferat-o pe un grilaj. Am lasat stelutele si inimioarele pana a doua zi, cand le-am ornat.
Am mixat albusul timp de 2 minute, apoi am adaugat pe rand cate o lingura de zahar si zeama de lamaie, mixand continuu. Compozitia este buna, cand devine densa, iar varfurile formate la mixare isi pastreaza forma timp de 15 secunde.
Cu ajutorul unei pungi intepate in colt cu o scobitoare am facut diverse modele. Si ptr ca am vrut si niste turtite mai albe, am diluat cu putina apa compozitia de albus, si am umplut inimioarele, apoi am presarat bastonase colorate sau inimioare.

Reteta de turta dulce ne este oferita de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

turta dulce retete craciun prajituri craciun craciun desert
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1388 viz    0 com
22890 viz    0 com
1908 viz    0 com
2944 viz    0 com
3508 viz    0 com
3841 viz    0 com
1838 viz    0 com
1890 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1640 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026982 (s)