News Flash:

Tu pe care le alegi din supermarket? Nutritionistii fac lumina: de ce unele oua sunt albe si altele rozii sau maro

7 Decembrie 2016
8312 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Atunci cand alegi sa cumperi oua din supermarket, vei observa ca exista doua tipuri: unele care au coaja complet alba, iar altele care au coaja rozie sau maro. Diferenta dintre ele consta, de fapt, valoarea nutritionala, spun specialistii.
 
"Oul alb are mai multi acizi grasi decat cel brun. Ouale albe au o cantitate mai mare de grasime, dar asta nu este neaparat rau. Pentru a beneficia de toate elementele nutritive, oul perfect se consuma cu albusul tare, dar cu galbenusul moale, spune nutritionistul Mihaela Bilic.
Potrivit gizmodo.com, exista un mit inradacinat cum ca ouale maro sunt mai bune la gust si ca acesta ar fi motivul pentru care sunt mai scumpe. Acest lucru pur si simplu nu este adevarat. Totusi, diferenta de gust de la ou la ou are legatura cu ceea ce mananca gaina. Spre exemplu, multe gaini de casa produc oua maro, iar majoritatea celor crescute in scopuri comerciale produc oua albe. Alimentatia gainii influenteaza gustul oului si culoarea galbenusului, la fel cum poate influenta si gustul carnii. Totusi, daca ai creste o gaina producatoare de oua maro si o vei hrani cu mancarea celei ce produce oua albe, ouale nu vor putea fi deosebite decat dupa coaja. Daca cele doua gaini vor avea aceeasi alimentatie, pana si culoarea galbenusului va fi aceeasi.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

oua supermarket mihaela bilic coaja
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1970 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021034 (s)