News Flash:

Trufe de Craciun - cu Nutella si alune

3 Noiembrie 2015
2644 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (+0.0011)
USD: 4.2560 RON (-0.0195)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Trufe de Craciun - cu Nutella si alune

Ingrediente:

1 lingurita ulei vegetal sau canola (optional)
cca 400 gr ciocolata neagra
cca 100 gr Nutella
cca 75 gr smantana
nuci sau alune proaspat prajite (cine doreste, le poate inlocui cu fistic in aceste trufe de Craciun)

Mod de preparare trufe de Craciun:

1. Tapeteaza cu tava cu hartie cerata si las-o deoparte.
2. Pune smantana intr-un bol, la foc mediu.
3. Cand incepe smantana sa fiarba, cufunda in ea ciocolata rupta in bucatele si amesteca in mod constant, ca sa se topeasca.
4. Pune in bol bucatile de nuci sau de alune, omogenizeaza, acopera bolul si baga in frigider pentru 2 ore.
4. Dupa ce mixul s-a intarit complet, cu ajutorul unei lingurite pentru pepene galben, scobeste din bol mici mingiute, pune-le in tava cu hartie cerata si baga-le in congelator pentru 15-30 de minute.
5. Topeste la bain-marie Nutella. Daca e necesar, acum poti pune lingurita de ulei.
6. Scoate mingiutele din congelator, infige in fiecare cate o scobitoare si trece-le prin Nutella. Pune-le inapoi in tava si baga-le in congelator, de data aceasta pentru numai 15 minute. Cine doreste, le poate decora cu bucatele de alune si cu ciocolata alba sau neagra.

Pregateste trufe de Craciun pentru zilele ce sarbatoare ce vor urma.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete sarbatoare retete craciun trufe craciun trufe ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1724 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014235 (s)