News Flash:

Trufe de ciocolata cu zmeura

1 August 2014
1333 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

120 g ciocolata alba
550 g fulgi de ciocolata semidulci
230 g unt
115 g margarina vegetala
2 cani de ganache de ciocolata
3 oua mari (galbenusuri separate de albusuri)
4 cani de glazura de ciocolata
24 buc. de zmeura

Mod de preparare:

Pune o cratita pe foc si topeste in ea margarina si untul. Adauga fulgii de ciocolata si amesteca-i cu untul si margarina pana cand se topesc. Adauga galbenusurile si amesteca cu telul in timp ce crema este pe foc.

Intre timp, bate albusurile putin, dar nu pana se transforma in spuma. Trebuie batute cam pe jumatate. Toarna treptat crema de ciocolata peste albusuri amestecand continuu. Compozitia se toarna in forme de sufleuri sau de briose (mari) si se baga la cuptor, 25 de minute, la 160 grade Celsius. Scoate-le si lasa-le la racit. Se vor lasa putin la mijloc, dar asa si trebuie sa fie, pentru ca vor fi umplute cu ganaj si zmeura.

Intre timp, prepara ganajul din ciocolata topita cu lapte sau frisca lichida. Ia cate o trufa, decoreaz-o de jur imprejur cu glazura de ciocolata, umple-o cu ganaj, adauga cateva fructe de zmeura pe deasupra, apoi innobileaz-o cu decor de ciocolata alba topita.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

trufe ciocolata retete ciocolata trufe zmeura retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1743 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027477 (s)