News Flash:

Trufe cu dovleac si scortisoara

26 Septembrie 2013
1808 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g dovleac
200 g piure de mere
200 g biscuiti graham
40 g zahar pudra
50 g miez de floarea-soarelui
300 g ciocolata menaj
o lingurita de scortisoara
o lingurita de coaja rasa de lamaie si portocala

Mod de preparare:

Dovleacul ras pe razatoarea mica se caleste cu o lingura de zahar, din cele 40 de grame. Merele se rad tot pe razatoarea mica, sa iasa un piure. Miezul de floarea soarelui se da la blender. Eu nu l-am macinat foarte fin, am vrut sa mai fie si cate un miez intreg. Biscuitii se maruntesc si ei cat mai fin, dar se pastreaza 2-3, pentru decor.
Imtr-un bol amestecam toate ingredientele. Mai intai se amesteca dovleacul si piureul de mere. Apoi se adauga zaharul, scortisoara si coaja de portocala si lamaie. Urmeaza biscuitii macinati si miezul de floarea soarelui. Se amesteca usor,pana iese o pasta omogena.
Cu palmele usor umezite se fac bilute, cam de marimea unei nuci. Se asaza pe un platou si se pun la congelator, pana ingheata.
Inainte de a le scoate de la congelator, se pune ciocolata la topit, pe baie de aburi. Cand ciocolata s-a topit, se scot trufele de la congelator si se imbraca in ciocolata. Se pun pe un gratar si deasupra se presara biscuiti pisati.
Ciocolata se va intari foarte repede, trufele fiind inghetate. Asadar, biscuitii se vor presara imediat.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1822 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030113 (s)