News Flash:

Trucurile pe care orice gospodina desavarsita trebuie sa le stie. Micile secrete care iti vor garanta succesul

14 Noiembrie 2016
16820 Vizualizari | 0 Comentarii
Tu stii care este cea mai simpla modalitate de a desface un borcan "incapatanat"? Sau ce trebuie sa faci pentru ca untul sa devina moale fara sa astepti prea mult timp?

 Secretele pe care fiecare gospodina desavarsita trebuie sa le stie. Acestea sunt micile trucuri care iti vor garanta succesulTu stii care este cea mai simpla modalitate de a desface un borcan "incapatanat"? Sau ce trebuie sa faci pentru ca untul sa devina moale fara sa astepti prea mult timp?Aceste mici secrete pentru gatit sunt foarte utile in a economisi timp si te vor ajuta la prepararea celor mai delicioase bucate, facandu-te sa te intrebi: "Oare eu de ce nu m-am gandit la asta inainte?".
 
 1. Pentru ca untul sa se inmoaie mai repede, trebuie sa il dai prin razatoare. Mai mult, untul razuit se va incorpora mult mai repede si mai bine in aluat, facandu-l perfect pentru prepararea biscuitilor sau fursecurilor.
 
 2. Daca scapi din greseala si putina coaja in bolul in care ai spart un ou, umezeste-ti mana si vei reusi sa o scoti cu usurinta.
 
 3. Nimanui nu ii place sa iroseasca alimentele din bucatarie, insa, de multe ori, se intampla acest lucru fara sa vrem. Iata o modalitate simpla de a stopa irosirea bulionului: congelarea. Poti pune bulionul intr-un recipient pentru facut cuburi de gheata si il poti folosi oricand ai nevoie, fara a-ti fie teama ca se va strica.
 
 4. Pentru a curata usturoiul rapid, nu trebuie decat sa separi cateii de usturoi si sa ii pui intr-un recipient ce se poate inchide (un borcan sau o caserola). Ia recipientul si agita-l energic de sus in jos pentru cateva momente si vei scapa de majoritatea cojilor ce trebuie curatate.
 
 5. Pastele se reincalzesc mult mai repede daca lasati spatiul din mijlocul lor gol. In acest fel, caldura va ajunge mult mai repede si mai uniform la paste.
 
 6. Un mic secret pentru a pastra inghetata moale este sa o pui in congelator intr-o punga inchisa ermetic. Punga ermetica va impiedica intarirea inghetatei. Cu cat vei scoate mai mult aer din punga, cu atat inghetata va fi mai moale.
 
 7. Pentru a evita alunecarea tocatorului in momentul in care taiati anumite alimente, puneti tocatorul deasupra unui prosop de hartie umed sau a unui prosop umed. In acest fel, va ramane fixat de masa.
 
 8. Pune un servetel de hartie deasupra bolului de salata verde si apoi acopera bolul cu o folie de plastic pentru a pastra salata proaspata si verde pentru mai mult timp.
 
 9. Cea mai buna metoda pentru a raci vinul sunt boabele de struguri inghetate.
 
 10. Pentru a evita ca mancarea sa dea in foc, pune o lingura de lemn deasupra oalei.
 
 11. Verdeturile congelate in ulei de masline se vor pastra mult mai bine. Acestea pot fi congelate in tavitele de facut cuburi de gheata. In plus, le poti folosi oricand ai nevoie.
 
 12. Foloseste o manusa de plastic atunci cand intampini dificultati in a desface borcanele. Plasticul iti va asigura o aderenta mai buna.
 
 13. Daca pui apa fiarta si racita in tavitele pentru facut cuburi de gheata, cuburile tale vor fi complet transparente. Poti adauga si niste bucati mici de fructe in fiecare cubulet, pentru un aspect original.
 
 14. Fructele zemoase trebuie lasate 2 ore in zahar pentru a se elimina sucul in exces inainte de a fi folosite la prajituri.
 
 15.  Pentru a obtine mai mult suc de la o lamaie, trebuie sa o rostogoliti cateva momente pe masa apasand usor cu degetele pe coaja sa.

Aceste mici secrete pentru gatit sunt foarte utile in a economisi timp si te vor ajuta la prepararea celor mai delicioase bucate, facandu-te sa te intrebi: "Oare eu de ce nu m-am gandit la asta inainte?".

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1599 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019623 (s)