News Flash:

Trucuri uimitoare ca sa pastrezi alimentele proaspete cat mai mult timp

6 Noiembrie 2014
1370 Vizualizari | 0 Comentarii
Frigiderul si camara sunt spatiile care ofera cele mai bune conditii pentru depozitare a alimentelor. Insa exista si cateva trucuri de ambalare si pastrare a acestora, care pot face diferenta in privinta termenului de valabilitate. Descopera cateva dintre cele mai interesante, rapide si istete trucuri care iti salveaza bugetul si te ajuta sa te bucuri de alimente proaspete mai mult timp!

1. Infasoara coditele bananelor in folie alimentara si vor rezista mai mult timp.

2. Daca este tinuta in folie de aluminiu, telina rezista pana la 5 saptamani fara sa se altereze.

3. Daca vrei ca sparanghelul sa reziste cel putin o saptamana, pune-l intr-un borcan cu apa si acopera-l cu o punga de plastic.

4. Tine morcovii, albitura si sfecla in ladite cu nisip, in spatii intunecate, uscate si reci si vor rezista luni de zile.

5. Spala fructele de padure cu otet indoit cu apa inainte de a le pune in frigider si vei preveni mucegairea lor.

6. Pastreaza fursecurile si prajiturelele in pungi de plastic, impreuna cu o felie de paine, intrucat le ajuta sa ramana proaspete si fragede mai mult timp.

Citeste si Unde anume in frigider trebuie sa tii ouale si laptele?

7. Tine stafidele sau fructele confiate/uscate in borcane inchise ermetic si vei preveni uscarea lor.

8. Nu atinge branza direct cu mana atunci cand o tai. Se pare ca bacteriile si germenii care ajung de pe piele pe branza o strica mai repede. De asemenea, asezarea unui cub de zahar in cutia cu branza din frigider previne alterarea acesteia.

9. Dupa taiere, avocado este aproape compromis, daca nu este consumat tot, intrucat se innegreste foarte repede si se altereaza chiar daca este tinut la frigider. Insa daca este depozit intr-o caserola, impreuna cu o jumatate de ceapa, avocado rezista fara sa se innegreasca timp de doua, trei zile.

10. Tine ciupercile in pungi de hartie, pentru a preveni formarea mucegaiului.

11. Pastreaza cutiile de cereale in frigider, pentru a combate rancezirea.

12. Daca te-ai saturat ca salata verde sa se inmoaie sau sa se vestejeasca rapid, atunci imbrac-o in prosop de hartie inainte de a o pune in punga si de a o baga in frigider.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prospetime alimente proaspete sfaturi culinare alimente frigider
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1569 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021760 (s)