News Flash:

Trucuri pentru friptura de miel

17 Aprilie 2014
3303 Vizualizari | 0 Comentarii
Nimic nu arata mai bine pe masa de Paste decat o friptura suculenta de miel. Este felul principal din masa traditionala, iar daca pana acum nu te-ai incumetat sa gatesti asa ceva iti spunem cele mai eficiente trucuri pentru a obtine o pulpa de miel perfect rumenita in cuptor.

Primul gand la friptura de miel ne-a dus imediat cu mintea la Jamie Oliver si la friptura lui de miel de Paste, delicioasa, suculenta si perfect aromatizata, cu o carne atat de bine patrunsa incat se desprinde singura de os.

Pe langa fripura de pui pe care o exersezi mai des, o pulpa intreaga de miel pare o adevarat provocare. Dar, de fapt, nu e cu nimic mai complicata. Iti trebuie doar cateva secrete care sa o faca felul favorit al familiei pe masa de Paste.

Trucuri pentru friptura de miel:

- Foloseste cea mai buna si mai mare tava de friptura pe care o ai. Daca nu detii asa ceva, investeste intr-una noua. Nu vei putea coace o pulpa intreaga de miel in tava de prajituri. E de preferat sa folosesti o tava care poate fi pusa si direct pe flacara de la aragaz, pentru ca dupa ce scoti friptura din ea sa gatesti sucurile lasate in tava pentru a pregati cel mai bun sos.

Citeste despre Cum se face friptura de miel?

- Foloseste un termometru pentru carne. Cu el vei putea decide cu exactitate daca fripura e gata sau mai trebuie sa stea la cuptor, fara sa fii nevoit sa tai o bucata din ea.
- Incinge cuptorul bine si scoate carnea din frigider cu cel putin jumatate de ora inainte sa o pui la cuptor. Asta va asigura gatirea corecta si perfecta a carnii.
- Foloseste sucurile lasate de carne in tava pentru un sos delicios. Mai ai nevoie de un strop de vin si o bucatica de unt pentru a face cea mai buna reductie langa friptura ta.
- Nu exagera cu condimentele, dar foloseste mai mult decat clasicele sare, piper si crengute de rozmarin. Lasa-te sedus de arome orientale: portocala si piper, scortisoara si citrice, ardei iute si usturoi.
- Nu taia friptura imediat ce ai scos-o din cuptor. Sunt necesare macar 15 minute in care sa o lasi in tava sa se racoreasca. Ideal ar fi sa stea in jur de 30 de minute.

Incearca o friptura de miel cu rosii.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfaturi friptura friptura miel friptura pasti retete pasti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1721 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013429 (s)