News Flash:

Trucul pe care putini il stiu! Ce sa faci cu malaiul pentru ca mamaliga sa iasa fara cocoloase

29 Septembrie 2016
47881 Vizualizari | 0 Comentarii
Iata cateva trucuri care te vor ajuta ori de cate ori te vei apuca de gatit. Citeste cu atentie:


1. Pentru ca prajitura sa creasca bine in cuptor, nu unge marginile tavii cu unt sau ulei.

2. Stropeste faina cu putina apa rece inainte de a o presara in ceaun, in apa clocotinda. Astfel nu se vor forma cocoloase.

3. Pentru ca sfecla rosie sa-si pastreze culoarea cand o pui salata cat mai mult, spal-o cat mai bine in apa fierbinte, iar abia apoi pune-o la fier.

4. Se lichefiaza spuma batuta din albus? Atunci procedeaza astfel: imparte in doua zaharul cu care trebuie sa o amesteci. Pune o parte peste albusuri exact atunci cand incepi sa le bati, iar restul de zahar la final.

5. Pilaful, musacaua si si budinca se pot incalzi numai pe baie de aburi.

6. Ca sa desarezi icrele de hering, pune-le intr-un tifon impaturit in doua, apoi cufunda-le in apa rece sau in lapte pentru o ora. Dupa aceea stoarce-le si pregateste-le conform retetei tale.

7. Ai grija sa nu rupi fiere atunci cand scoti icrele din peste. In caz contrar, vor fi amare.

8. Pentru ca galustele de gris sa aiba o culoare frumoasa, pune in compozitie 2 lingurite de malai grisat. De asemenea, in galbenus adauga putina sare.

9. Ca sa nu se mai zahariseasca dulceata, in timpul fierberii pune in ea putina sare de lamaie, dizolvata in prealabil in apa calda.

10. Supa fara grasime sau cu prea putina grasime trebuie dreasa cu morcov calit. Da-l pe razatoare, apoi caleste-l usor in ulei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sfaturi gatit sfaturi culinare mamaliga cocoloase
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1644 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025831 (s)