News Flash:

Trucul care te ajuta sa faci cele mai pufoase gogosi - Cum se pune drojdia la dospit

27 Septembrie 2016
17249 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr faina
2 oua
1 galbenus
1 cub de 25 gr drojdie proaspata
3 linguri de zahar
250 ml lapte cald
praf de sare (un pliculet)
3 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare:

Gospodinele pun drojdia la dospit impreuna cu putin lapte, varand-o in mijlocul fainii.Secretul pentru niste gogosi dulci si pufoase sta intr-un ingredient tinut secret de bunica ta: zaharul tos. Asadar, pe langa lapte, alaturi de drojdie, adauga o lingura de zahar tos la dospire.

Dupa dospire, pune ouale bine batute, restul de zahar tos si praful de sare si amesteca compozitia bine-bine. In timp ce amestecati, adaugati din cand in cand lapte caldut.
Cand aluatul a devenit omogen in oala in vasul de plastic in care l-ati pregatit, scoateti aluatul si asezati-l pe o tabla de lemn garnisita cu putina faina. Framantati bine aluatul cu mainile curate, apoi puneti coca intr-un castron timp de 30 de minute. Dupa cele 30 de minute, treaba este foarte simpla: alegeti un pahar din bucatarie si faceti formele gogosilor.
In mod normal, gogosile se fac in maxim 4 minute de la momentul in care le-ati pus in cratita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gogosi pufoase aluat gogosi gogosi drojdie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1890 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019642 (s)