News Flash:

Trebuie sa o incerci - Tarta rasturnata cu mere

30 Octombrie 2017
11160 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura rasturnata cu mere si caramel este unul dintre deserturile nu doar delicios, ci si usor de preparat. Va prezentam reteta ideala pentru prajitura rasturnata cu mere si caramel.

Ingrediente:

3 mere
100 grame de unt
100 grame de zahar
100 grame de faina
2 oua
1 lingurita
praf de copt
6 linguri de zahar pentru caramel
o jumatate de lamaie
scortisoara (optional)

Citeste si Cum sa prepari o placinta cu mere fara prea mult efort

Mod de preparare:


Se topeste untul la cuptorul cu microunde (sau in baie de aburi) si se amesteca cu zaharul. Se obtine o crema peste care adaugam cele doua oua. La final, se adauga faina si praful de copt si se amesteca.
Dupa prepararea aluatului se pun pe foc, intr-un vas cu fundul gros sau intr-o tigaie, cele sase linguri de zahar si se caramelizeaza. Cat se caramelizeaza zaharul, taiem in cubulete cele trei mere, pe care le stropim cu zeama de lamaie sa nu se innegreasca. Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau cu unt si faina. Se toarna, pe fundul tavii, caramelul si cubuletele de mere. Se adauga compozitia si se pune tava in cuptorul preincalzitla 200 de grade, timp de 30 de minute .

preluat de pe likeachef
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mere faina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1569 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011802 (s)