News Flash:

Trebuie neaparat sa faci un ghiveci calugaresc, mai ales ca acum gasesti legume proaspete

21 Iulie 2017
466 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

6 cartofi taiati cuburi
2 morcovi taiati rondele
2 ardei grasi taiati cuburi
1 vanata taiata cuburi
3 cepe taiate marunt
250 ml suc de rosii mai gros
100 ml ulei
150 gr mazare
150 gr fasole verde
1 mar taiat
3-4 catei usturoi
sare, piper, foi de dafin, verdeata taiata marunt

Citeste si Ghiveci de legume cu oua

Mod de preparare:

Intr-o cratita mare se pune tot uleiul ,se adauga ceapa, morcovul, ardeii si se calesc pe foc mic 3-4min. se pun si cartofii, se mai lasa inca 5 min.
Adaugam restul legumelor (mazarea, fasolea, vanata), marul, foile de dafin, sare piper si 500 ml apa calda, amestecam sa se omogenizeze bine toate. Acoperim cratita cu un capac si lasam la foc mic 30 minute.

Nu amestecam cu lingura in mancare, pentru a nu se sfarama legumele. Rasucim cratita, in stanga si in dreapta..ca la sarmale.

Luam apoi capacul, adaugam sucul de rosii, usturoiul taiat marunt (sau presat/zdrobit) si dam la cuptor pentru 25-30 minute, cu focul mic.
Este gata cand sosul a scazut suficient.

preluat de pe sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi morcovi cepe fasole verde usturoi cratita mare cratita lingura
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1450 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014192 (s)