News Flash:

Totul despre bucataria elvetiana

7 Octombrie 2013
1401 Vizualizari | 0 Comentarii
Bucataria elvetiana nu este atat de raspandita precum altele, desi cuprinde o serie de preparate traditionale delicioase. Foarte multe dintre mancarurile specifice bucatariei elvetiene sunt influentate de alte bucatarii vecine, cum ar fi cea italiana, cea franceza si cea germana, insa, cu toate acestea, localnicii stiu sa-si puna amprenta asupra lor, astfel incat sa le confere o nota autentica.

Cele mai multe preparate din bucataria elvetiana se bazeaza pe ingrediente simple, cum ar fi cartofii si produsele lactate, dar se consuma din belsug si ciuperci, spanac, conopida, fasole, carne de vita si de pui si peste proaspat.

Specialitati ale bucatariei elvetiene


Fondue - este un fel de crema de branza, o specialitate pe care orice turist trebuie sa o incerce macar o data daca ajunge pe meleaguri elvetiene. Aceasta supa necesita un grad mare de precizie din partea bucatarului, intrucat doar anumite sortimente de branza trebuie folosite pentru a se obtine consistenta specifica. Alaturi de branza, pentru fondue se folosesc si ingrediente precum vin alb, usturoi si alte condimente. Fondue se consuma cu paine, legume sau carne.

Rosti - este o miniplacinta de cartofi originara din cantonul Bern, insa in prezent se consuma pe tot teritoriul Elvetiei. Preparatul se obtine din cartofi cruzi sau fierti, dati pe razatoare si prajiti in ulei incins. Uneori se consuma cu mancare de spanac, alteori cu oua ochiuri.

Branzeturile si ciocolata elvetiene, cunoscute pe plan mondial

Branzeturile si ciocolata elvetiene sunt doua dintre produsele cu care aceasta tara se poate mandri pe plan international. Branza Emmental, Gruyere si Vacherin sunt foarte apreciate si sunt folosite din belsug in alte bucatarii internationale, in timp ce sortimentele de ciocolata cu lapte au devenit un brand puternic si sunt considerate de o calitate superioara.

Bauturi specifice bucatariei elvetiene

Rivella este o bautura tipica bucatariei evetiene. Contine zer de lapte si este foarte apreciata pentru gustul deosebit. Absintul este o bautura alcoolica destul de puternica, pe care elvetienii o consuma la petreceri si de sarbatori, dar de pe mesele lor nu lipsesc nici sortimentele de vin. Pinot Noir si Riesling sunt cele mai apreciate tipuri de vin.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bucataria elvetiana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1719 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029572 (s)