News Flash:

Totul despre andive

17 Mai 2012
5002 Vizualizari | 0 Comentarii
Andive
Andivele au o aroma deosebita, usor amaruie, au putine calorii si o valoare nutritiva mare. Energizante si remineralizante, sunt indicate in alimentatia tuturor.

Provin din Belgia, unde au fost cultivate prima oara acum doua secole. Apoi s-au raspandit in restul Europei, iar la ora actuala Franta este cea mai mare cultivatoare de andive. Leguma poarta in alte tari numele de cicoare Witloof sau cicoare de Bruxelles si se obtine din radacinile plantei de cicoare, cultivate la intuneric, in pivnite speciale.
Andivele se consuma cel mai des sub forma de salata, stropite cu suc de lamaie, cu smantana sau maioneza ori in combinative cu legume fierte. Sunt la fel de bune in supe de legume sau cu carne, ca garniture sau gratinate.

Trebuie sa le alegem pe cele cu frunze de un alb curat, fara pete galbene spre varfuri, ale caror frunze unele de altele la varf. Se pot pastra in frigider cateva zile. Pentru indepartarea gustului apar trebuie sa fie tinute in apa cu sare si otet 15-20 de minute.

sursa: lyla.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

leguma cicoare witloof cicoare salata smantana legume fierte sau otet
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2038 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035958 (s)