News Flash:

Tot ce trebuie sa stii despre sucurile facute in casa

19 Ianuarie 2012
1278 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (+0.0011)
USD: 4.2560 RON (-0.0195)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Suc de cartofi
Ingrediente:

500 g cartofi

Mod de preparare:


Cartofii se spala bine, se curata, iarasi se spala, dupa care se taie bucatele si se pun in storcator. Rezulta aproximativ 200 g de suc.


In ceea ce priveste bauturile alcoolice, exista recomandarea de a nu le amesteca pentru ca nu e bine, nu e sanatos, iar mahmureala de a doua zi se manifesta ca o adevarata boala, care trebuie tratata ca atare. Acelasi lucru ar trebui respectat si in cazul sucurilor naturale, mai ales atunci cand acestea sunt consumate ca remediu pentru tratarea unor afectiuni.

Combinatiile de sucuri, fie de fructe, fie de legume, sau fructe si legume la un loc, s-ar putea sa nu fie intotdeauna cele mai potrivite si efectele la care te astepti sa se produca intr-un timp mai indelungat sau deloc.

Daca te-ai hotarat sa urmezi o cura de sucuri naturale, atunci impune-ti si o anumita disciplina si respecta niste reguli care te vor ajuta sa ajungi mai repede, in timp, la rezultatele dorite.

Un suc natural din fructe sau legume poate fi baut numai acasa, preparat de tine, chiar daca unele se gasesc de vanzare in supermarketuri ori la magazinele de produse naturiste. Prin pasteurizare, sucurile din comert isi pierd o buna parte din calitati.

Sub aspect nutritiv, sucurile pregatite in casa sunt superioare celor din comert deoarece nu vor avea conservanti si vor fi consumate proaspete, in ziua in care le-am preparat, pentru ca asta conteaza foarte mult.

Numai sucul de cartofi se consuma imediat dupa preparare

Daca este posibil, cumpara produsele din piata, de la taraba, chiar daca nu sunt la fel de stralucitoare si perfecte ca forma si culoare precum cele care vin de peste mari si tari si care se gasesc la supermarketuri. Alege-le pe cele sanatoase, tari, fara pete.

Acasa, spala-le bine si lasa-le sa se usuce natural. Apoi, taie-le in bucatele si da-le prin storcatorul de fructe. Dupa ce l-ai preparat, lasa sucul sa se "odihneasca" 10 - 15 minute si apoi bea-l cu inghitituri mici si rare, in timp, cat vezi un serial sau stirile. Doar sucul de cartofi se bea imediat dupa preparare deoarece oxideaza foarte repede.

E drept ca sucurile naturale nu sunt antibiotice, medicamente la care trebuie respectata cu strictete ora de administrare. Dar si sucurile sunt niste medicamente, de aceea e bine sa se respecte intervalul de timp la care sunt baute pentru a-i oferi organismului perioada necesara de timp in care elementele din compozitie sa actionaze.

Sucurile naturale din fructe sau legume nu trebuie baute numai in caz de boala. Sunt energizante, placute la gust, adevarate farmacii de vitamine si minerale, nu sunt scumpe precum medicamentele de sinteza, nu dau dependenta si nici nu au efecte secundare. Sucurile naturale sporesc imunitatea organismului si usureaza digestia, oferind organismului un plus de liniste si calm.

sursa articol: ziare.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi sucuri fructe legume sucuri naturale nutritiv
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1891 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031180 (s)