News Flash:

Tortul „Padurea Neagra“ va fi arma ta secreta la orice ocazie deosebita

15 August 2017
1614 Vizualizari | 0 Comentarii
Un desert inedit, cu un aspect pe masura, tortul „Padurea Neagra“ va fi arma ta secreta la orice ocazie deosebita. Incearca si tu reteta pe care ti-o propunem, insa te avertizam, nu va ramane prea mult timp in farfurie.

Ingrediente:

Pentru blat:
250 g faina
400 g zahar
75 g pudra de cacao
2 lingurite bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
118 ml lapte
240 ml lapte batut
240 ml apa calda
2 oua
2 lingurite esenta de vanilie

Pentru siropul de cireste:
100 g zahar
118 ml apa
60 ml lichior de cirese

Pentru crema de frisca:
700 g smantana pentru frisca
30 g zahar pudra

Citeste si Desert de post cu banane

Pentru invelisul de ciocolata:
250 g ciocolata neagra
Pentru decor
550 g cireste, fara samburi, taiate pe jumatate
1 baton ciocolata neagra
extra cirese

Mod de preparare:

Preincalzesti cuptorul la 176 grade Celsius. Ungi cu putin ulei doua tavi de prajituri, presari putina cacao, apoi le tapetezi cu hartie de copt. Mixezi toate ingredientele uscate. Separat, combini toate ingredientele lichide, turnand apa calda treptat. Le incorporezi in cele lichide. Mixezi compozitia 2-3 minute, la viteza medie. Torni aluatul in tavile pregatite. Dai la cuptor 45 de minute sau pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasi 10 minute la racit in tava, apoi scoti pe un gratar.

Pentru siropul de cirese, dai zaharul si apa pe foc, apoi amesteci pana incep sa fiarba. Combini cu lichiorul si lasi la racit.
Bati smantana pentru frisca spuma impreuna cu zaharul.
Topesti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, aproximativ 20 de secunde. Torni uniform crema rezultata pe o hartie de copt. Rulezi, o asezi intr-o tava si dai la frigider pana se intareste. Desfaci cu grija pentru a obtine bucatile de ciocolata.

Asamblare
Tai fiecare blat in jumatate, pe orizontala, pentru a obtine 2 blaturi mai subtiri. Asezi primul strat pe un platou si il ungi cu sirop de cirese. Continui cu o treime din cantitatea de frisca, intinsa uniform si o treime din cantitatea de cirese, presandu-le usor. Continui cu celelalte straturi in acelasi fel. Intinzi restul de frisca, uniform, pe peretii tortului. Formeazi un invelis din bucatile de ciocolata, asezandu-le vertical, una langa alta. Razi batonul de ciocolata pe deasupra si adaugi, daca vrei, extra cirese.

preluat de pe clickpoftabuna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

padurea neagra citeste si ciocolata neagra celsius tava microunde
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1664 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021336 (s)