News Flash:

Tortul cu care il impresionezi chiar si pe cel mai mare mofturos din familie - Crema de ciocolata cu frisca si cacao

19 Aprilie 2017
4157 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua
12 linguri de zahar
11 linguri de faina
1/2 lingurita praf de copt
1 lingura cacao
3 linguri apa

Pentru crema:
250 ml lapte
3 linguri zahar
4 oua
1 lingura amidon de porumb
500 ml frisca
20 g gelatina
200 g ciocolata alba
50 g ciocolata cu lapte

Pentru insiropat:
1 lingura zahar
2 lingurite esenta de rom
150 ml apa

Pentru ornat:
500 ml frisca
1 lingura cacao
2 linguri apa calduta

Mod de preparare:

Prima data facem blatul. Batem albusurile spuma tare, adaugam rand pe rand zaharul si mixam bine pana acesta se topeste. Apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Scoatem mixerul din functiune, folosim lingura de lemn si adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praf de copt. Coacem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute la foc potrivit. Pentru mai multa siguranta facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un fund de lemn, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua.

Citeste si Mananci toata tava dintr-un foc, asa de buna e - "Extravaganta" cu lamaie

Facem un sirop din apa, zahar si esenta de rom, il fierbem cateva minute, apoi il lasam sa se raceasca.
Pentru crema, prima data radem ciocolata pe razatoarea mica. Amestecam galbenusurile cu amidonul, zaharul pana se omogenizeaza apoi adaugam laptele. Punem craticioara pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Cand a ajuns in acest punct oprim focul si adaugam gelatina dizolvata in 50 ml apa rece. Amestecam bine si apoi punem ciocolata rasa. lasam sa se raceasca si apoi o amestecam cu frisca batuta tare. (Trebuie sa folositi un castron mare deoarece iasa multa crema). Adaugam si albusurile batute spuma si ciocolata cu lapte rasa.
Insiropam blatul si il umplem cu crema astfel obtinuta. Bagam la frigider 1 ora si apoi il ornam.

Pentru ornat am amestecat o lingura de cacao cu 2 linguri de apa calduta si apoi cu frisca amestecata cu un plic de intaritor.

sursa: hai sa gatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort crema
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1840 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021480 (s)