News Flash:

Tortilla de patatas

15 August 2014
15738 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

800 g cartofi
6 oua
2 cepe (mari)
3 linguri cu ulei de masline
piper
sare

Mod de preparare:

Ceapa se curata si se taie cuburi mici. Intr-o tigaie anti-aderenta, mai incapatoare, se pune o lingura cu ulei de masline si se adauga ceapa, pentru a se cali la foc mic. Se presara sare, care faciliteaza procesul de calire. Cartofii se curata, se spala si se taie felii foarte subtiri, eventual cu ajutorul robotului de bucatarie. Cand ceapa a devenit aurie se adauga restul de ulei si se pun felile de cartofi, amestecand incet, pana cand uleiul se raspandeste printre cartofi.

Pregateste Tortilla cu morcov, crema de branza si mar

Se pune un capac si se lasa la foc foarte incet aproximativ 10 minute. In acest timp se bat ouale, se adauga sare si piper si se toarna peste amestecul din tigaie, dupa ce acesta a mai fost amestecat incet, in prealabil. Se lasa alte 10 minute la aceeasi intensitate foarte redusa a flacarii, cu capacul pus. Se poate introduce la cuptor, incins la 180°C, situatie in care se renunta la capac. Preparatul este gata atunci cand pe margini este rumenit si se desprinde cu usurinta din tigaie. Se serveste taiata felii, calda sau rece. Se poate pastra in frigider maximum 48 de ore.

sursa: taifasuri
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tortilla tortilla patatas retete internationale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1543 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015435 (s)