News Flash:

Tortilla de cartofi cu telemea

5 Aprilie 2019
705 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente (4 portii):

  • 500 g cartofi rosii fierti
  • 60 ml ulei vegetal
  • 200 g mazare congelata
  • 2 fire tinere de praz, numai partea alba, taiata felii groase
  • 185 g telemea de vaca
  • 400 g rosii tari
  • 5 oua
  • 1-2 linguri apa minerala carbogazoasa
  • 1 praf boia iute
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat

Mod de preparare:

Se descojesc cartofii, apoi se taie felii subtiri. Se usuca in prosop de hartie. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se calesc cartofii, mazarea decongelata si prazul 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga jumatate din telemeaua taiata cubulete, se amesteca si se pun deasupra rosiile feliate si restul de telemea.

Intr-un castron se bat ouale cu apa minerala, boiaua iute, putina sare si piper negru proaspat macinat. Se adauga patrunjelul tocat, apoi se toarna peste amestecul de cartofi si se prajeste tortilla pe foc mic cam 10 minute. Cand tortilla s-a inchegat dedesubt, se pune pe o farfurie, se pune alta farfurie deasupra, apoi se rastoarna cele doua farfurii. Se scoate farfuria de deasupra, se pune tortilla inapoi in tigaie si se mai prajeste 5 minute. Se serveste fierbinte, taiata in sferturi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tortilla cartofi tortilla telemea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1443 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014310 (s)