News Flash:

Tortilla de cartofi

1 Iunie 2011
1283 Vizualizari | 0 Comentarii
Tortilla de cartofi
Ingrediente: 4 cartofi 1 ceapa 8 oua 1-2 cani ulei de masline (cu gust neutru) 1 fasie coaja de lamaie sare piper Mod de preparare: Se taie cartofii felii subtiri. Daca puneti ceapa, taiati-o si pe ea felii la fel de subtiri. Se pune ulei la incalzit si, cand e cald, se adauga cartofii, ceapa si coaja de lamaie. Uleiul trebuie sa fie suficient incat sa acopere cartofii. "Fierbeti" totul la foc mediu spre mic timp de 15-20 de minute, pana cartofii sunt facuti. Uleiul nu trebuie sa fie fierbinte, pentru ca acum doar inabusim cartofii, nu-i prajim. Scoateti cartofii intr-o sita si lasati-i sa se scurga de ulei. Bateti ouale cu sare si piper. Puneti mai multa sare, fiindca vor veni si cartofii in compozitie. Adaugati cartofii peste oua si amestecati bine. Intr-o tigaie de 25 cm diametru incingeti 1-2 linguri ulei (din cel folosit la cartofi). Adaugati in tigaie compozitia de oua si cartofi. Coaceti omleta la foc mic timp de 5 minute, pana se rumeneste frumos pe fund. Puneti o farfurie lata peste tigaie si cu o miscare sigura rasturnati omleta pe ea. Asezati tigaia inapoi pe foc si incingeti 1 lingura ulei. Lasati sa "curga" omleta de pe farfurie in tigaie. Prajiti pe a doua parte, tot la foc mic, timp de 5-7 minute (dupa cum va place de facut oul). Cu un cutit puteti strapunge putin omleta sa vedeti cum e in centru. Rasturnati omleta pe farfurie si taiati-o in 4 (daca e pentru micul dejun) sau cubulete cand s-a racorit un pic (daca o serviti ca aperitiv). sursa articol: http://www.e-retete.ro sursa fotografie: http://www.retete-on-line.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi placinte oua ceapa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1683 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020858 (s)