News Flash:

Tort Sf. Ioan - FOTO

6 Ianuarie 2012
2969 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort Sf Ioan
Ingrediente:

Pentru blat:

8 oua
400 g zahar
20 linguri apa
400 g faina
nuci macinate
1 1/2 plic praf de copt
zahar vanilat

Pentru crema frisco-ciocolatoasa:

500 ml frisca lichida
200 g ciocolata amaruie
250 g mascarpone
esente/zahar pudra

Pentru crema de castane:

un pachet de unt
2 pachete /2 borcane piure de castane
o sticluta esenta de rom
1-2 linguri frisca lichida

Mod de preparare:

Blat:

Separam galbenusurile de albusuri si frecam galbenusul cu zaharul pret de 15 minute. In acest timp adaugam si apa in galb, picatura cu picatura.
Punem faina, nucile macinate si "fripte" in cuptor, zaharul vanilat si praful de copt. La sfarsit incorporam si albusurile batute spuma si amestecam cu gija. Turnam compozitia intr-o forma incapatoare de tort (sau coacem blaturile pe rand) unsa si tapetata cu faina. Coacem pret de 30-40 minute, la foc mijlociu.

Crema frisco-ciocolatoasa:

Bati frisca pana se intareste. Topesti ciocolata si o adaugi in frisca. Freci mascarpone cu zaharul si esentele si o adaugi in frisca.

Crema de castane:

Se freaca untul spuma in care se adauga piureul de castane, se omogenizeaza copozitia si se toarna esenta de rom. Daca este nevoie se subtiaza crema cu cateva linguri de frisca lichida (in general piureul de la borcan este mai lichid,insa cel din pachet are consistenta unei halvite si necesita subtiere)

Am insiropat tortul folosind 3 pliculete de ness diluate cu apa si esente. Ordinea a fost aceasta: blat - frisca - blat - piure - blat - frisca - blat.

Tortul Sf. Ioan va este recomandat de Craita.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Tort_Sf._Ioan1_
oua zahar apa faina nuci zahar vanilat frisca lichida ciocolata amaruie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1687 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018771 (s)