News Flash:

Tort Red Velvet

4 Iulie 2016
2283 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
300 gr faina de grau
10 gr cacao pudra
115 gr unt
20 gr zahar pudra
1 lingura extract de vanilie
2 oua medii
foarte putina sare
4 linguri de colorant alimentar rosu
5 gr bicarbonat de sodiu

Pentru crema:
250 gr mascarpone
130 gr zahar pudra
1 lingura extract de vanilie
400 ml frisca

Mod de preparare:

1. Mixeaza cacaoa cu faina cernuta.
2. Separat mixeaza untul cu zaharul pudra, dupa care adauga ouale, pe rand. Omogenizeaza dupa fiecare.
3. Pune apoi sarea si colorantul. Omogenizeaza. Daca nu vrei sa folosesti colorant, pune suc de sfecla rosie sau de afine.
4. Adauga in mix faina amestecata cu cacao.
5. Nu uita sa pui acum bicarbonatul de sodiu stins si untul. Omogenizeaza.
6. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
7. Pune compozitia in ea si bag-o in cuptorul incins la 175 de grade Celsius, pentru vreo 20 de minute. Ideal ar fi sa ai o tava cu inel detasabil.
8. Intre timp pregateste crema. Mixeaza branza mascarpone cu zaharul pudra pana obtii o crema pufoasa.
9. Adauga in crema extractul de vanilie si frisca. Omogenizeaza.
10. Imparte aluatul in trei parti egale. Taie-l, bineinteles, pe orizontala.
11. Pune o foaie de blat intr-un platou, acopera cu o parte din crema, pune a doua foaie, iarasi crema, a treia foaie si tapeteaza apoi cu restul de crema.
Pentru decor foloseste cateva firimituri de blat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

red velvet reteta tort blat tort tort mascarpone
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1736 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025799 (s)