News Flash:

Tort rapid cu crema si glazura

5 Decembrie 2014
1938 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g zahar
240 g unt
300 g faina
1/2 lingurita praf de copt
240 ml lapte batut
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 lingurite extract de vanilie
1 lingurita sare
2 oua mari + 3 galbenusuri separate

Pentru crema si glazura:
1/4 lingurita extract de vanilie
3 albusuri
1/3 cana apa
un praf de sare
3/4 cana zahar

Mod de preparare:

Incepe sa prepari aluatul. Amesteca faina, bicarbonatul, praful de copt si sarea intr-un bol. Intr-un vas separat, ceva mai mare, freaca untul cu zaharul, cu ajutorul mixerului, pana se transforma intr-o spuma. Adauga, pe rand, ouale si galbenusurile si incorporeaza-le cu mixerul, la viteza mica. Adauga si extractul de vanilie si incepe sa incorporezi amestecul de faina si laptele batut. Imparte compozitia in doua forme de tort si coace-le, la foc mediu, timp de 30-35 de minute.

Prepara glazura la bain marie: amesteca albusurile, sarea, zaharul si apa si lasa-le sa fiarba, amestecand continuu, pana cand zaharul se dizvolva, timp de 2-3 minute. Ia crema de pe foc, las-o sa sa raceasca, apoi mixez-o bine pana devine o spuma lucioasa. Incorporeaza extractul de vanilie.

Asaza unul dintre blaturi pe un gratar, toarna jumatate din crema si intinde-o pe toata suprafata, apoi asaza cealalta jumatate de blat deasupra. Imbraca tortul in restul de glazura. Il poti orna dupa bunul plac, cu frisca, bomboane sau fulgi de ciocolata.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort rapid retete culinare retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1563 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021661 (s)