News Flash:

Tort parfe

4 Ianuarie 2013
1612 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

7 galbenusuri
700 ml frisca lichida
170 g zahar
6 linguri apa
1 pastaie de vanilie
esenta de vanilie (optional)
2 linguri pline matcha (pudra de ceai verde) dizolvate in 3-4 linguri de lapte fierbinte

Pentru decor:

putina frisca batuta

Mod de preparare:

 
Pastaia de vanilie se taie pe lungime si se scot bobitele. Galbenusurile se amesteca cu apa, zaharul si se tin la bain-marie, amestecand continuu pana se leaga crema. Recomandat este ca temperatura compozitiei sa nu fie prea scazuta fiindca astfel crema rezultata va avea mai mult un miros de oua decat de vanilie. Castronul cu crema se pune in alt castron cu gheata si apa rece si se amesteca pana ce crema se raceste.
 
Crema se imparte in doua: la o jumatate din ea se adauga esenta sau ulei de vanilie - asta este optional - daca vrem o aroma mai puternica de vanilie; la cealalta jumatate se adauga matcha dizolvata.
Frisca se bate spuma; se opresc vreo 4~5 linguri pentru decor, iar restul se imparte in doua: jumatate din frisca se adauga peste crema de vanilie, in 2~3 reprize, amestecand usor. Cealalta jumatate se adauga peste crema cu matcha, in 2~3 reprize, amestecand usor.
Compozitia frisca-crema de vanilie se toarna intr-o forma cu diametrul de 17~18 cm si se da la congelator pentru 2 ore.
In acest timp compozitia frisca-crema cu matcha se pastreaza la frigider.
Dupa ce crema vanilata a inghetat se trece in alta forma (detasabila) cu diametrul de 21~22cm. In marginea ramasa libera si deasupra se toarna crema cu matcha si se da totul la congelator pentru cel putin 2 ore.
Tortul inghetat se scoate din forma si se decoreaza cu frisca.
 
Tort parfe recomandat de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

galbenusuri frisca lichida zahar apa matcha lapte fierbinte decor forma
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1870 viz    0 com
4868 viz    0 com
2444 viz    0 com
1512 viz    0 com
2160 viz    0 com
3167 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1450 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026421 (s)