Ingrediente:Pentru crema de vanilie:oua
lapte
visine din compot
Pentru crema de piersici:30 g
amidon2 linguri
zahar300 gr
piersici de la borcan din comert
300 g
frisca250 ml
suc de piersici (sucul in care sunt conservate piersicile)
2 plicuri
zahar vanilatMod de preparare:
Crema de vanilie:Am facut crema de vanilie din oua si lapte, in care am pus visine din compot cat compozitia a fost calda, apoi am pus-o peste blatul insiropat cu zeama de la compot.
Crema de piersici:Dizolvam amidonul in 75-80 gr din cantitatea toatala de suc iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul. Cand zaharul este topit iar sucul incepe sa bolboroseasca il turnam peste amidon, amestecam rapid (se va intari imediat aproape) si il mai punem pe foc cateva minute avand grija sa amestecam mereu.Obtinem un fel de crema semitransparenta. Adaugam in crema calda piersicile taiata marunt si amestecam.
Lasam crema sa se raceasca si apoi adaugam frisca mixata bat. Oprim vreo 4 linguri de frisac in cazul in care vom imbraca tortul in fondant. Va iesi o crema delicioasa cu o consistenta asemanatoare mousse-ului.
Tort cu tema muzicala pregatit de
Dia.
Comentarii (0)