News Flash:

Tort "Inimioara"

8 Aprilie 2011
1290 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort inimioara
Ingrediente: Aluat: 3 oua, 150 g de zahar, 2 lingurite zahar de vanilie, 200 g smantana (10-20%), 150 g lapte condensat (nu fiert), 3 linguri de cacao, 200-250 g faina, 2 lingurite praf de copt. Crema: 250 g mascarpone (sau Almette fara aditivi alimentari), 500 ml frisca 33-35%, 150 g de zahar, compot de caise (aproximativ un borcan de 580 ml). Optional: capsuni, jeleu pentru tort, migdale Mod de preparare: Se bat ouale cu zahar si zaharul vanilat. Se adauga smântâna, laptele condensat si cacao, se amesteca bine Se adauga praf de copt si faina si se framânta aluatul. Se unge forma în forma de inima cu unt. Se toarna jumatate din aluat. Se da la cuptor timp de 25-30 minute la temperatura de 180 grade. Se coc doua blaturi. Pentru crema: Caisele din compot se taie cubulete. Se bate frisca cu zahar. Se adauga Mascarpone si se amesteca cu lingura. Se adauga caisele si din nou se amesteca. Blatul copt se taie în doua, într-un final sa iasa 4 prajituri. Fiecare blat se stropeste cu 5-7 linguri de compot. Se unge primul blat cu 1/3 din crema. Se acopera cu urmatorul blat si iar se unge cu crema, repetati procedura si cu celelalte prajituri. Se înfrumuseteaza dupa dorinta. Ungeti cu crema si sa presurati cu petale de migdale partile laterale ale tortului. Deasupra se pun capsunele taiate, peste ele turnati jeleu pentru tort. Tortul se da la frigider minimum 6 ore.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

amidon migdale banana cirese ciocolata creveti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1145 viz    0 com
5219 viz    0 com
2951 viz    0 com
1117 viz    0 com
5860 viz    0 com
3875 viz    0 com
4671 viz    0 com
2275 viz    0 com
1388 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1642 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022236 (s)