News Flash:

Tort inima de Ziua Indragostitilor

10 Februarie 2012
3552 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort inima
Ingrediente:

Pentru blat:

75 g faina
4 oua
125 g zahar
50 g amidon de bucatarie
un praf de copt
un pachetel zahar vanilat
sare
 
 Pentru crema:

50 g mascarpone
200 g frisca lichida (atentie: am spus grame, nu ml)
25 g zahar pudra
boabe de rodii
cateva visine
50 g jeleu de capsuni
 
Mod de preparare:

 
Blat:

Zbatem bine ouale cu zaharul, iar cind acesta s-a topit adaugam faina cernuta impreuna cu amidonul, praful de copt, zaharul vanilat si sarea.
Tapetam tava de la cuptor cu hirtie de copt, rasturnam toata compozitia de blat, nivelam si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 10 minute. Cand blatul este gata, il rasturnam pe un prosop pe care presaram zahar sa nu se lipeasca, dezlipim hirtia si lasam blatul sa se raceasca, iar cand acesta era foarte putin caldut, am decupat doua inimioare.

Crema:

Zbatem bine frisca cu zaharul vanilat, iar cind s-a intarit bine, adaugam mascarponele si amestecam ingredientele.

Intr-un vas cu apa fierbinte, punem borcanul cu jeleu ca sa se "topeasca", apoi pe prima inimioara distribuim jeleul pe toata suprafata, pe urma adaugam crema si fructele. Cealalta inimioara am umezit-o cu sucul de la visine, am asezat-o cu partea umeda peste crema, apoi deasupra am pun din nou jeleu de capsuni. O parte din crema am pus-o in siringa pentru dulciuri si am facut diverse desene.
Tort inima de Ziua Indragostitilor pregatit de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oua zahar amidon zahar vanilat sare mascarpone frisca lichida
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1875 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034694 (s)