News Flash:

Tort in trei culori de Paste

25 Aprilie 2013
3885 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g cirese
200 g zahar

Pentru blat:

1 pachet cu unt
300 g zahar
3 linguri cu cacao
100 g ciocolata neagra menaj
3 linguri lapte
5 oua
8 linguri faina

Pentru crema:

1 l lapte
6 galbenusuri
200 g ciocolata alba menaj
2 plicuri gelatina
1 esenta de vanilie

Mod de preparare:

Amesteca ciresele cu zaharul intr-o cratita, la foc mic, pana obtii in sos. Pentru blat, topeste ciocolata in baie de aburi, adauga zaharul, untul si laptele si lasa-le sa fiarba 5 minute. Da-le de pe foc si, dupa ce se raceste compozitia, adauga galbenusurile, faina, cacaua si albusurile batute spuma. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu faina si pune-o la cuptor 25 de minute.

Prepara crema punand la bain-marie amestecul din galbenusuri si lapte, adauga ciocolata si las-o pe foc pana se ingroasa. Adauga apoi gelatina inmuiata putin in apa, esenta de vanilie si amesteca.

Taie blatul pe jumatate, pune un sfert din crema si un strat de cirese, apoi din nou crema si cealalta jumatate de blat.
Se serveste rece, presat cu fructe si frisca.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat crema cratita foc mic bain-marie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1840 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032343 (s)