News Flash:

Tort in forma de miel

17 Aprilie 2014
3243 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 1/4 ceasca de faina
4 albusuri
2 1/2 lingurite de praf de copt
1 1/4 ceasca de zahar alb
1/2 ceasca de unt
1 ceasca de lapte
1 lingurita de esenta de vanilie
1/2 lingurita de sare

Mod de preparare:

Ai nevoie de un mulaj pentru acest tort, pe care sa il tapetezi cu unt si cu faina. Amesteca sarea si praful de copt cu faina si cerne-le impreuna. Intr-un alt bol, amesteca untul cu zaharul si incorporeaza alternativ mixul de faina si laptele in acest amestec. Adauga esenta de vanilie si omogenizeaza compozitia.

Bate albusurile de ou si incorporeaza-le treptat in aluat, pentru a-l deschide la culoare. Adauga aluatul in forma cu ajutorul unei spatule speciale si coace-l timp de o ora in cuptorul preincalzit la 190 de grade. Nu il scoate din forma decat dupa ce l-ai lasat o jumatate de ora la racit.
Acopera blatul cu o glazura sau cu un topping la alegere si decoreaza tortul, folosindu-ti imaginatia cu orice iti trece prin cap, astfel incat sa arate ca un miel veritabil. Serveste-l la temperatura camerei.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort paste retete tort tort miel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1696 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014843 (s)