News Flash:

Tort in degrade fara cuptor

14 Decembrie 2012
3421 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (+0.0011)
USD: 4.2560 RON (-0.0195)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru blat:

250 gr fulgi de migdale
2 lingurite pudra de psyllium
200 gr fulgi de cocos
cateva picaturi extract de menta
50 ml ulei de cocos

Pentru blat rosu:

putina sfecla rosie data prin razatoarea fina
50 ml ulei de palmier
200 gr migdale
1 lingura de miere
cateva picaturi extract de vanilie

Pt. crema alba avem nevoie de:

150 gr caju
putina apa
1 lingurita pudra de psyllium
miere dupa gust
50 ml ulei de palmier

Pt. crema roz avem nevoie de:

1 banana
10 ml ulei de cacao
200 gr fructe de padure congelate (zmeura si mure)
10 ml ulei de cocos
3-4 linguri de miere
cativa fulgi de cocos (optional)

Mod de preparare:

Ingredientele pt. blatul alb se mixeaza bine in blender, pana se obtine o pasta faramicioasa, care se aseaza cu mana sau cu lingura intr-o forma unsa cu putin ulei de palmier. Eu am folosit o forma din silicon, pt. ca e mai usor. Se da la rece pt. 5 minute, pana se intareste. Acesta va fi primul blat.

Intre timp trecem la prepararea cremei albe: toate ingredientele se mixeaza tot in blendr, pana se obtine o crema fina, fina. Atentie: intai se mixeaza caju-ul cu apa (apa trebuie sa acopere usor boabele de caju--daca aveti timp, ar fi bine ca acestea sa fie hidratate in prealabil), si abea apoi se adauga celelalte ingrediente pt. crema.
Dupa ce blatul alb s-a racit, se scoate forma din frigider, se toarna crema alba, apoi se da din nou la rece (chiar congelator--5 min.)
Pasul urmator consta in preparea cremei roz: se mixeaza bine fructele impreuna cu restul de ingrediente, pana se obtine din nou o crema fina. Aceasta se toarna din nou in forma, peste crema precedenta. Din nou se da la congelator, timp in care se prepara blatul final.
Se foloseste din nou blenderul pt. mixarea ingredientelor. Obtinem din nou un blat faramicios, care se va turna cu lingura peste crema roz, apoi se niveleaza, presand usor blatul, ca sa capete fermitate.
Se lasa in congelator pt. 2 ore, apoi se rastoarna pe un platou, se decoreaza, iar dupa 20 min. la temperatura camerei se poate servi.

Tip: tortul se poate portiona si pastra la congelator, iar inainte de servire se lasa 15-20 min. la temperatura camerei. Aastfel vom avea mereu dulciuri sanatoase la indemana!

Tort in degrade fara cuptor pregatit de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat blat rosu sfecla rosie migdale miere crema alba caju apa crema roz
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

59166 viz    0 com
5913 viz    0 com
1527 viz    0 com
8641 viz    0 com
2746 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1689 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033843 (s)