News Flash:

Tort german - Glazura cu cocos

22 Decembrie 2016
4504 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
280 g faina
260 g zahar
120 g cacao
2 lingurite praf de copt
1 lingurita sare
240 ml lapte
115 ml ulei
2 oua
2 fiole esenta de vanilie
230 ml apa

Pentru /crema/glazura nemteasca:
250 ml lapte condensat
200 g zahar tos
2 galbenusuri (batute cu 1 lingurita de apa)
120 g unt/margarina
1 fiola esenta de vanilie
130 g nuci/alune pecan tocate
150 g fulgi de cocos
1 lingura amidon

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la treapta mare si unge 3 forme de tort (rotunde si de aceleasi dimensiuni) cu unt si tapeteaza cu faina. Daca nu ai 3 tavi la fel, poti face cele 3 blaturi in aceeasi tava, pe rand.
Intr-un castron mare (de preferat din acela care vine odata cu mixerul cu picior, deoarece este incapator) adauga faina, pudra de cacao, zaharul, praful de copt si sarea, amestecand bine.
Adauga apoi uleiul, laptele, ouale si esenta de vanilie, amestecand la viteza medie cu mixerul pana se omogenizeaza. Redu viteza la cea mai mica si adauga apa fiarta – nu toata deodata ci treptat. Imparte aluatul in mod egal intre cele 3 tavi si da-le la cuptor timp ce aproximativ 30 de minute (daca aluatul nu se mai lipeste de scobitoare, inseamna ca e gata).
Scoate din cuptor si lasa la racit pentru aproximativ 10 minute. Scoate din tavi si lasa-le deoparte pana se racesc de tot.

Intr-o cratita mare care nu lipeste, combina laptele condensat si amidonul. Amesteca. Adauga zaharul, galbenusurile, untul/margarina si esenta de vanilie. Pune cratita pe aragaz la foc mic spre mediu, pana ajunge la o usoara fierbere. Amesteca usor si constant pana incepe sa se ingroase – aproximativ 12 minute de cand incepe sa fiarba. Da de pe foc. Adauga fulgii de cocos si nucile/alunele si amesteca bine. Daca doresti sa aiba un plus de aroma coapta, poti trage usor la tigaie nucile/alunele pecan inainte. Lasa crema la racit cam o ora inainte de a o intinde pe blaturile deja racite, in stilul clasic:  blatul 1, crema, blatul 2, crema, blatul 3, crema/glazura.
P.S.: Poti, apoi, glazura cu ciocolata (modelul la alegere) sau decora cu bucati intregi de nuci/alune pecan si fulgi de cocos.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort german
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1667 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024402 (s)