News Flash:

Tort "Fulgi de nea" - Desert fara coacere

19 Decembrie 2017
9830 Vizualizari | 1 Comentarii

Ingrediente:

Pentru blat:

  • cca 150 gr faina alba
  • cca 75 gr cacao pudra
  • cca 150 gr zahar
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 ou mare
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 50 ml apa

Pentru mousse cu ciocolata cu lapte:

  • 225 gr smantana pentru frisca
  • 135 gr ciocolata cu lapte
  • 3 labusuri
  • 75 ml lapte
  • 6 gr gelatina
  • 1 lingura si jumatate de apa

Pentru mousse cu ciocolata alba:

  • 225 gr smantana pentru frisca
  • 135 gr ciocolata alba
  • 3  albusuri
  • 75 ml lapte
  • 6 gr gelatina
  • 1 lingura jumatate apa

Alte ingrediente:

  • cacao pudra

Mod de preparare:

Blat:
Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, cacaoa, sarea si praful de copt. Adauga laptele, vanilia, oul, uleiul si apa. Mixeaza la viteza mica, pana cand se omogenizeaza. Tapeteaza o tava cu inel detasabil cu hartie pergament si toarna compozitia in ea.
Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 20-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasa blatul sa se raceasca pe un gratar (evident, indeparteaza hartia pergament).

Mousse cu ciocolata cu lapte:
Pune gelatina la hidratat in apa rece. Mixeaza albusurile. In alt bol mixeaza smantana, pana obtii frisca. Pune laptele intr-un ibric, la foc mic. Inainte sa inceapa sa fiarba, ia de pe foc si toarna in el gelatina. Dupa ce gelatina s-a dizolvat, incorporeaza ciocolata cu lapte (rupta in bucatele). Bate cu telul pana cand se topeste complet. Adauga totul peste frisca. Omogenizeaza. Pune apoi albusurile spuma. Toarna mousse-ul peste blat si baga in frigider pentru 2 ore.

Mousse cu ciocolata alba:
Urmeaza aceiasi pasi ca la mousse-ul cu ciocolata cu lapte. Trebuie doar sa inlocuiesti o ciocolata cu alta. La final acopera cu mousse-ul cu ciocolata alba. Baga in frigider pentru 3 ore.

Decor:
Decupeaza fulgi de nea din bucati de carton. Pune-i pe ciocolata, iar de jur imprejur presara cacao din abundenta. Indeparteaza fulgii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort craciun tort iarna fara coacere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Livia✨✨ costache  | #1139
Cum va puteti exprima " desert fara coacere" daca aveti un blat de copt la cuptor?! Sunteti
...
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1410 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016724 (s)