News Flash:

Tort fara coacere, cu lamaie si ciocolata

27 Mai 2014
3888 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 cani de fursecuri cu ghimbir zdrobite
1 pliculet (7 g) de gelatina
2 linguri de zahar
700 g de branza dulce cremoasa
5 linguri de unt topit
2/3 cana de suc de lamaie
250 g de ciocolata alba
2 cani jumatate de smantana lichida
o cana de zahar
2 linguri de coaja rasa de lamaie

Mod de preparare:

Amesteca fursecurile si zaharul intr-un bol si adauga untul topit. Preseaza compozitia pe fundul unei tavi. Presara gelatina peste sucul de lamaie intr-un vas mic si adu 1/2 din cantitatea de smantana la temperatura de fierbere. Indeparteaz-o de pe foc si toarn-o intr-un vas peste ciocolata alba taiata marunt sau rasa. Amestec-o pana cand compozitia devine omogena si adauga amestecul de suc de lamaie cu gelatina. Bate smantana ramasa in timp ce lasi aceasta compozitie sa ajunga la temperatura camerei.

Amesteca branza dulce cu zaharul cu ajutorul unui mixer si incorporeaza treptat compozitia cu ciocolata. Adauga crema peste blatul de fursecuri si decoreaza tortul cu smantana batuta.
Tortul cu mousse de lamaie se serveste rece, alaturi de un cocktail racoritor cu menta, asa cum este deliciosul Mojito.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort tort ciocolata tort lamaie blat tort
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1053 viz    0 com
936 viz    0 com
2612 viz    0 com
1783 viz    0 com
1488 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1625 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022181 (s)