News Flash:

Tort facut dupa o reteta slovaca

23 Decembrie 2013
1769 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7569 RON (+0.0427)
USD: 4.1883 RON (+0.0392)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru aluat
500 g faina
1 galbenus de ou
un varf de sare
70 g zahar pudra
80 g unt Gustul untului Koliba
20 g drojdie proaspata
un pahar de lapte
1 ou

Pentru stratul cu nuci
120 g nuci macinate
100 zahar pudra
putina apa pentru a dilua compozitia
esenta de vanilie

Pentru stratul cu mac
120 g mac
100 g zahar pudra
scortisoara, dupa gust
1 lingurita coaja de lamaie rasa

Pentru stratul cu gem
150 g gem de prune
40 g zahar pudra
jumatate de lingurita de scortisoara
2 linguri de rom

Pentru stratul cu branza:
150 g urda dulce Ricoletka de la Koliba
2 linguri zahar pudra
esenta de vanilie
1 lingura coaja de lamaie rasa
1 ou
1 lingura sare de masa
1 lingura ulei

Mod de preparare:

Se adauga faina, un galbenus de ou, un varf de sare, 70 g zahar pudra, 80 g unt Gustul untului Koliba, 20 g drojdie proaspata, un pahar de lapte si 1 ou. Se amesteca ingredientele si se framanta aluatul. Se lasa apoi la dospit. Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in cinci parti egale.

Intr-o tava, se intinde prima bucata de aluat. Se pun pe foc intr-o oala si se amesteca timp de doua minute nucile, zaharul pudra si esenta de vanilie. Compozitia se adauga peste aluatul care va forma primul strat al tortului. Deasupra se intinde cea de-a doua bucata de aluat urmand sa fie unsa cu compozitia obtinuta amestecand mac, zahar pudra, scortisoara si coaja de lamaie.

Urmatoarea fasie de aluat se unge cu compozitia de marmelada (gem de prune, zahar pudra, scortisoara si rom). Amestecul pentru ultimul strat contine urda dulce Ricoletka de la Koliba, zahar pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, ou, sare de masa si ulei. Se pune apoi ultima fasie de aluat si se unge cu un ou batut pentru a se rumeni. Se baga la cuptor si se lasa timp de 60 de minute la 160 de grade.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2252 viz    0 com
2390 viz    0 com
3371 viz    0 com
1305 viz    0 com
1512 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1581 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022868 (s)