News Flash:

Tort egiptean - FOTO

13 Ianuarie 2012
3314 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru o foaie:

1/2 lingura de faina
2 albusuri
40 g alune macinate (puteti inlocui cu nuci)
2 linguri de zahar
   
Pentru crema 1:

6 linguri de zahar
6 galbenusuri
170 g unt nesarat
340 ml lapte
2 linguri faina sau amidon
esenta de vanilie

Pentru crema 2:

120 g alune zdrobite bucati mai mari (sau nuca)
 200 ml frisca
150 g zahar

Mod de preparare:


Prima data facem foile; batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri. Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem frumoas foaia si coacem la foc mic timp de 25 minute.

Intre timp spalam ustensilele si ne pregatim de a 2-a foaie. Repetam actiunea si coacem inca 2 foi (in total vor fi 3). Daca nu aveti hartie de copt, ungeti forma cu putina grasime.

Dupa ce-am facut foile ne apucam de crema. Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon, zahar si laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca. Untul il amestecam intr-un castron doar cat sa se “dezmorteasca” si adaugam putin cate putin din compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si crema este gata.

Pentru a 2-a crema topim zaharul si apoi il turnam in strat subtire pe o tava unsa cu putina grasime. Lasam sa se raceasca si il dezlipim usor, apoi il zdrobim (punem bucatile intr-o punga de plastic si le batem cu sucitorul). Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca (alune ) zdrobit si el.

Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie, 1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca. Lasam la frigider cateva ore, timp in care caramelul se va topi putin in frisca. Taiem cu un cutit bine ascutit.
Tortul egiptean din imagini a fost pregatit de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto


faina albusuri alune zahar galbenusuri unt nesarat lapte amidon nuca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1897 viz    0 com
1780 viz    0 com
2276 viz    0 com
3763 viz    0 com
1356 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1865 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019732 (s)