News Flash:

Tort economic - Uite asa se face. Toate gospodinele o sa fie surprinse cand o sa vada crema de nuci

10 Ianuarie 2017
22341 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 1 pahar zahar, 5 linguri
  • 1 lingurita unt proaspat
  • 1 pahar de lapte (100 ml)
  • 1 pahar cu faina (5 linguri)
  • 3 linguri gem

Pentru crema de nuci:

  • 200 g nuci
  • 50 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 galbenus
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie

Mod de preparare:

Freci untul cu zaharul si cu galbenusurile puse pe rand. Adaugi, prin alternare, faina si laptele. Bati albusurile spuma tare si le adaugi, amestecand de jos in sus, pentru a nu iesi aerul din spuma de albusuri. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si o coci la cuptor, la foc potrivit. Cand este gata, scoti blatul si-l lasi sa se raceasca. Tai blatul in trei foi orizontale, pe care le umezesti cu un sirop cu rom. Apoi ungi o felie de gem. Deasupra presari nuci pralinate.

Crema:
Oparesti nucile macinate cu laptele indulcit cu zahar, freci bine, adaugi esenta de vanilie, esenta de rom, lasi la racit crema si apoi incorporezi un galbenus. Continui frecatul, pana devine o crema spumoasa.

Citeste si Orice desert este bun in combinatia aceasta, d-apai un tort cu crema de mascarpone

Incearca si un tort cu crema fina de nuci

Ingrediente:

  • 7 oua
  • 210 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • ½ pliculet cu praf de copt
  • 2 linguri cu cacao
  • 100 g nuci macinate

Pentru crema:

  • 120 g nuci macinate
  • 120 ml lapte
  • 80 g zahar pudra
  • 1 pliculet cu zahar vanilat
  • 200 g unt
  • 1 lingura cu rom
  • figurine de martipan (pentru decor)

Mod de preparare:

Amesteca spuma ouale cu zaharul. Treptat, incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa, apoi nucile. Toarna aluatul intr-o forma cu pereti detasabila, tapetata cu hartie de copt si coace 35-35 de minute la foc mic. Scoate din forma si lasa sa se raceasca.

Intre timp, pregateste crema. Pune pe foc mic laptele cu nucile, zaharul si vanilia, amestecand mereu. Da deoparte si lasa sa se raceasca. Bate untul separat si incorporeaza-l treptat in crema de nuci. Aromatizeaza cu rom.

Feliaza blatul si pune o jumatate din crema fina de nuci intre foi. Acopera cu restul de crema, orneaza dupa preferinta si talent si pune tortul cu crema fina de nuci la rece.

preluat de pe romania tv


sursa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort economic crema nuci tort nuca tort crema
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1702 (s) | 26 queries | Mysql time :0.019429 (s)