News Flash:

Tort Diplomat - Un deliciu cu piscoturi si capsuni

6 Martie 2017
15443 Vizualizari | 0 Comentarii
Un tort minunat, delicios si parfumat este tortul diplomat cu capsuni. Ornat cu capsuni este un tort diplomat excelent, un tort elegant cu un blat din piscoturi de sampanie, crema diplomat si multe capsuni proaspete dulci si aromate care te imbie cu gustul si mirosul lor imbietor, intr-un cuvant un tort deosebit care merita incercat. Tortul se prepara relativ simplu, necesita doar un timp mai indelungat ca sa se intareasca inainte de a fi gata.

Ingrediente (pt. tort cu diametru 24 cm):

500 ml lapte
6 galbenusuri
200 gr zahar
2 pliculete zahar vanilat
20 gr gelatina foi (12 foi)
500 ml frisca lichida
30 piscoturi sampanie
500 gr capsuni romanesti proaspete

Mod de preparare:


Intr-un castron batem bine galbenusurile cu un praf de sare, zaharul tos si zaharul vanilat pana cand acesta se topeste si se obtine o crema consistenta din galbenusuri. Incalzim putin laptele si il turnam peste crema de galbenusuri, amestecam bine pana cand totul este foarte bine amestecat dupa care punem compozitia pe foc la bain-marie. Tinem foarte putin la bain marin amestecand continuu iar cand a inceput sa fie consistenta o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca. Nu trebuie tinuta prea mult pe foc pentru a nu exista pericolul sa se taie.

Cat timp compozitia se raceste putin batem bine frisca lichida pana cand se intareste si devine consistenta. Alegem cateva capsuni mai frumoase pentru ornat tortul deasupra iar restul le taiem feliute si cubulete. Punem gelatina la inmuiat intr-un castronel cu putina apa calduta, iar dupa 5 minute cand s-a inmuiat o scoatem si o amestecam in compozitia de oua calduta pana cand este bine dizolvata. Mai lasam compozitia sa se raceasca iar cand este aproape rece o amestecam usor cu frisca batuta. Astfel am obtinut compozitia de crema diplomat pe care o impartim in doua, o parte o lasam simpla iar cealalta parte o amestecam cu capsunile taiate cubulete.

Intr-o tava rotunda de tort cu pereti detasabili asezam piscoturile de sampanie sub forma de blat, dupa care cu grija asezam piscoturile in picioare pe marginea tavii. Compozitia cu capsuni o punem usor in tava peste blatul de piscoturi avand grija sa nu daramam piscoturile laterale. Nivelam usor si asezam deasupra unele langa altele feliute de capsuni peste care punem restul de compozitie alba diplomat. Nivelam frumos deasupra si ornam tortul cu capsuni taiate in doua sau intregi si frumos asezate.

Introducem tortul in frigider si il lasam sa se intareasca pana a doua zi dupa care il punem pe un platou si ii desfacem inelul iar daca dorim il ornam la baza tortului cu capsuni intregi, sau dupa preferinta il putem stropi cu ciocolata.

Reteta de tort Diplomat cu capsuni ne este recomandata de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort diplomat tort capsuni tort piscoturi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1704 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021829 (s)