News Flash:

Tort Diplomat - FOTO

23 Decembrie 2011
4886 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Blat:

8 oua
8 linguri de faina
8 linguri de zahar
1 varf de cutit praf de copt

Crema:

6 oua
500 ml frisca
350 gr ananas bucatele
6 linguri de zahar
250 ml lapte
30 gr gelatina (3 pliculete Dr. Oetker)
100 gr stafide inmuiate in rom

Pentru ornat:

500 ml frisca
fructe crude sau din compot: kiwi, mandarine, piersici
2 plicuri intaritor
1 plic gelatina transparenta dizolvata dupa instructiunile de pe plic

Mod de preparare:

Blat:

Albusurile se bat spuma, se adauga pe rand zaharul si se bat pana se topeste, se pun galbenusurile unul cate unul se amesteca bine cu mixerul
apoi renuntam la el si punem la treaba lingura de lemn. Se adauga praful de copt putin cat putin si faina si se amesteca incetisor ”peste cap”. Se toarna blatul intr-o forma cu diametrul de 26 cm, unsa si tapetata cu faina si se coace in cuptorul preincalzit 20 de minute, la foc potrivit. Se poate proba cu o scobitoare. Se scoate blatul, se lasa la racit si se taie in doua.

Crema:

Se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga laptele putin cate putin si se pune la fiert pe bain-marie, amestecand continuu, pana cand se ingroasa ca o smantana subtire. Se dizolva gelatina in 100 ml apa rece si apoi se adauga la crema fierbinte. Se lasa sa se raceasca. Cand incepe sa se ingroase se amesteca cu frisca, albusurile batute spuma, stafidele si ananasul. Va iesi o crema pufoasa si delicioasa.
Se pune un inel de tort in jurul blatului inferior, se insiropeaza cu putin suc din compot, se pune crema apoi blatul superior insiropat si el si se da la rece 5-6 ore sau de pe-o zi pe alta.

Ornare:

Se bate frisca cu intaritor si se intinde cu o spatula pe tort. Se orneaza dupa preferinte, cu fructe, peste care se toarna gelatina calduta.

sursa reteta si fotografie: haisagatim.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto


oua faina zahar frisca ananas bucatele lapte gelatina plicuri intaritor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2759 viz    0 com
2818 viz    0 com
14524 viz    0 com
4623 viz    0 com
2140 viz    0 com
1249 viz    0 com
1257 viz    0 com
2230 viz    0 com
3186 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1933 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037616 (s)