News Flash:

Tort Diplomat

24 Decembrie 2013
4859 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat biscuiti:
350 g biscuiti fragezi
150 g margarina (unt)
3 linguri de miere de albine
zahar vanilat

Pentru umplutura de fructe:
4 mere
2 gutui
o cana de zahar
un praf de scortisoara
2 linguri cu apa sau vin alb

Pentru crema fina de branza:
250 g crema de branza de vaci (20%grasime)
250 g smantana proaspata (15%grasime)
100 g zahar pudra
zahar vanilat
un plic de gelatina alimentara (10 g)

Pentru ornat:
cacao
bomboane de ciocolata
jumatati de biscuiti trasi in ciocolata
   
Mod de preparare:

Se pregatesc intai fructele. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, la fel si gutuile, spalate bine si sterse. Gutuile se dau cu tot cu coaja, pentru o aroma deosebita. Se pune cana de zahar si se caramelizeaza cu 2 linguri de apa sau vin alb apoi se pune razatura de fructe si se lasa sa fiarba la foc domol, pana se inmoaie bine fructele si scade bine zeama. La sfarsit parfumam totul cu un praf de scoprtisoara. Se dau la racit.

Se prepara blatul din biscuitii dati la robot, macinati fin se amesteca cu untul moale si mierea de albine. Se framanta apoi se intinde in strat uniform si bine presat, intr-o forma de tort cu inel detasabil, cu diametrul de 23 cm. Se da la frigider sa se intareasca.

Se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra si vanilia apoi se adauga treptat si smantana si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece apoi se topeste la bain marie, fara sa fiarba, doar sa se spumeze deasupra si se adauga in crema, in fir subtire, dupa ce s-a racorit putin.

Se toarna si niveleza frumos, stratul de fructe fierte si racite apoi deasupra se toarna crema fina de branza. Se da o ora la frigider apoi se decoreaza cu un praf de cacaoa, bombonele fine de ciocolata si jumatati de biscuiti trasi in ciocolata. Se mai da o ora la frigider apoi se poate felia.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort diplomat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2150 viz    0 com
2340 viz    0 com
3319 viz    0 com
1215 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1849 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023428 (s)