News Flash:

Tort din spuma de ciocolata fara coacere

1 Noiembrie 2017
2122 Vizualizari | 0 Comentarii
tort din spuma de ciocolata

Ingrediente:

  • 250 g piscoturi (1/2 pachet)
  • 400 g smantana fermentata (min 34%)
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri unt
  • 200 g ciocolata
  • esenta vanilie

Ingrediente pentru sirop:

  • 400 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita esenta rom

Ingrediente pentru ornat:

  • 200 g smantana fermentata (min 34%)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura unt
  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare:

Bate smantana cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Separat, topeste ciocolata cu untul la microunde, incalzind 30 de secunde, amestecand si tot asa, pana cand obtii o glazura fina.

Combina smantana cu ciocolata topita. Separat, pune la fiert apa cu zaharul si esenta de rom. Ia siropul de pe foc cand sta sa dea in clocot, iar zaharul s-a topit complet.

Asaza o hartie de copt pe fundul unei tavi de cozonac. Insiropeaza piscoturile si asaza un strat la baza, completeaza cu crema si continua alternarea de piscoturi si crema. Da tortul la frigider pentru 2-3 ore.

Desprinde marginile tortului cu un cutit si scoate-l rasturnat pe un platou. Bate smantana cu zaharul pudra pentru ornat. Topeste ciocolata cu untul si adauga-le peste smantana, apoi completeaza cu 2 linguri de cacao. Pune compozitia intr-un pos si orneaza tortul. Da tortul la rece pana la servire.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

smantana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1485 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014591 (s)