News Flash:

Tort din orez

10 Mai 2016
1347 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
3 oua
80 gr zahar pudra
80 gr faina de grau
7 gr praf de copt

Pentru budinca:
1 litru de lapte
200 gr orez
1 varf de cutit de sare
10 gr gelatina
50 ml apa
300 gr frisca
80 gr zahar pudra

Mod de preparare:

1. Separa ouale.
2. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra, iar albusurile bate-le spuma.
3. Cerne faina si praful de copt si amesteca-le foarte bine.
4. Adauga galbenusurile peste faina si incorporeaza usor, apoi pune albusurile.
5. Unge cu putin unt o tava de copt rotunda si incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
6. Pune compozitia in tava si bag-o in cuptor pentru 10-15 minute.

7. Spala orezul.
8. Pune laptele la fiert. Cand da in clocot, adauga orezul si sarea. Amesteca din cand in cand. Ai grija ca focul sa fie mic. Pune si un capac peste vas. Orezul e gata cam in 20-25 de minute. Lasa sa se raceasca.
9. Pune gelatina cu putina apa in cuptorul cu microunde.
10. Dupa ce s-a topit, amestec-o cu cateva linguri de orez, apoi pune totul inapoi in vasul cu restul de orez. Omogenizeaza.
11. Adauga frisca si zaharul pudra. Omogenizeaza.
12. Pune compozitia peste blatul din tava (ideal ar fi sa ai tava cu inel detasabil).
13. Decoreaza cu fistic si capsuni.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort orez orez budinca tort budinca tort usor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2894 viz    0 com
3763 viz    0 com
44975 viz    0 com
3815 viz    0 com
2774 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1524 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024832 (s)