News Flash:

Tort de primavara, cu frisca si fructe

7 Martie 2017
3036 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat tort:
140 g + o lingura zahar x 2
10 g unt x 2
4 oua x 2
40 g amidon x 2
40 g faina x 2
20 g cacao x 2

Pentru umplutura:
500 ml frisca lichida

Pentru decor:
zahar pudra
fructe, dupa gust si sezon

Mod de preparare:

Pentru blatul de tort, galbenu surile si zaharul se freaca intr-un vas pana ce devin albe. Se adauga faina, amidonul si cacaua.
Se bat albusurile spuma cu lingura de zahar si se adauga apoi spuma in aluatul cu faina. Se toarna in forma si se coace 25 de minute. Se fac doua blaturi din cantitatile mentionate inmultite cu doi, care se coc in doua tavi separate, in acelasi cuptor sau se coc de doua ori.
Dupa ce se racesc de tot, fiecare blat se taie in trei foi.
Se bate frisca foarte rece, apoi se pune intre blaturi, alternativ cu fructe. Ultimul strat trebuie sa fie de frisca, pentru a sustine fructele. Se orneaza cu zahar pudra si fructe, dupa gust.

sursa: libertatea pentru femei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort primavara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1768 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022256 (s)