News Flash:

Tort de primavara

21 Mai 2012
1614 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort de primavara
Ingrediente:

125 gr faina alba
5 oua
150 gr zahar
2 pliculete de zahar vanilat

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma tare, apoi se lasa putin deoparte. Separat se  freaca bine galbenusurile cu zahar, se adauga la albusuri si se amesteca cu spatula, adaugandu-se si faina in ploaie. Se toarna in forma unsa cu putin ulei, apoi se da la cuptor pana trece testul scobitorii.
Dupa ce se raceste putin, blatul se desprinde singur din forma si ramane perfect. Se lasa la racit pe gratar.
Dupa racirea completa, blatul se taie in 3 foi subtiri care se umplu cu crema, la alegere. Eu am ales o crema usoara de iaurt. Se insiropeaza putin blaturile cu sirop de vanilie, se adauga crema (bla-crema-blat-crema-blat), se lasa la rece 3 ore, apoi se imbraca tortul in putin unt, dupa care urmeaza hainuta de zahar si decoratiunile, dupa dorinta.
Tort de primavara pregatit de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina alba oua zahar zahar vanilat
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3687 viz    0 com
1847 viz    0 com
1914 viz    0 com
3665 viz    0 com
2964 viz    0 com
11063 viz    0 com
1378 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1672 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028273 (s)