News Flash:

Tort de portocale

31 Martie 2011
1367 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort de portocale
Mod de preparare:

Se ia un ou intreg si 7 galbenusuri si se freaca spuma cu zaharul.
Se adauga pesmetul, migdalele, faina, coaja de portocale razuita, zeama de portocale si albusurile batute spuma.
Se coace in forma de tort unsa cu untura si presarata cu faina, se raceste turnand pe o planseta, apoi se taie in trei. Ouale intregi se amesteca cu zaharul, laptele, coaja de portocale razuita si zeama de portocale, se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa.
Cand s-au racit, se amesteca cu untul frecat in prealabil, apoi se umple tortul cu crema obtinuta. Se poate orna in diferite feluri: cu felii sau rondele subtiri de portocale curatate sau cu coaja razuita de portocale. Se raceste la frigider (se poate prepara si din blaturi cumparate).

Ingrediente:

pentru aluat:
8 oua,
2 linguri de pesmet,
2 linguri de faina,
200 g zahar,
150 g migdale macinate,
1 portocala;

pentru crema:
4 oua,
2 linguri de lapte,
2 portocale,
250 g zahar pudra,
200 g unt;
pentru ungerea formei: untura si faina.

struguri creveti pesmet lapte unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1230 viz    0 com
3929 viz    0 com
1174 viz    0 com
1044 viz    0 com
1309 viz    0 com
1223 viz    0 com
1635 viz    0 com

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1382 (s) | 35 queries | Mysql time :0.015002 (s)