News Flash:

Tort de pere cu cacao

10 Septembrie 2013
1863 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6663 RON (+0.0073)
USD: 4.0270 RON (+0.0049)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru blat:
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de apa
4 linguri de ulei
6 linguri de faina
2 linguri de cacao

Pentru umplutura:
4-5 pere
6 linguri zahar
400 ml suc de portocale
2 plicuri de jeleu de fructe sau tort jelee

Pentru crema:
300 ml frisca
2 linguri de cacao
1 lingura ciocolata rasa

Mod de preparare
:

Separam albusurile pe care le batem spuma impreuna cu apa, adaugam zaharul, uleiul, apoi galbenusurile. Amestecam in continuare usor faina si cacaoa. Compozitia obtinuta o punem la copt in forma rotunda 40 min la foc mic. Blatul copt si racit il asezam pe platou si din mijloc vom incepe sa decupam spere margini lasand un inel cam de 2 cm. Vom scoate usor jumatate din inaltimea blatului.

Umplutura de pere: vom curata perele de coaja si casuta de seminte, perele ramanad taiate in jumatati. Intr-un vas larg, punem zaharul si sucul si vom firebe perele 2-3 min dupa care le scoatem si le asezam in adancitura blatului. In sucul ramas adaugam jeleul dizolvat in 2 linguri de suc rece. Dupa un minut pe foc il turnam peste pere si dam la rece cateva ore. Peste acesta umplutura vom intinde uniform un start de frisca batuta cu cacao. Deasupra presaram ciocolata rasa.
A rezultat un tort delicios, cu o umputura rafinata si cu un gust deosebit.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat zahar ulei umplutura tort jelee crema frisca cacao ciocolata rasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1784 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023323 (s)