News Flash:

Tort de mere de post - Usor si gustos

16 Mai 2017
4003 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca iti plac fructele, atunci acest tort de mere este cel mai potrivit desert pentru tine. Este o reteta de post usoara si gustoasa, care se prepara cu ingrediente simple, intr-un timp scurt. Dupa prima felie, nu vei mai renunta vreodata la tortul de mere!

Ingrediente:

300 gr faina alba
100 gr zahar alb sau brun, daca este posibil
150 gr margarina
1 kg mere
8 linguri de gem de piersici
o lamaie mica si zemoasa
o lingura de amidon alimentar
scortisoara macinata
un praf de sare

Mod de preparare:

Se mixeaza margarina cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, sare, coaja razuita de la lamaie si 2 linguri de apa calduta. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga faina treptat. Se formeaza un aluat care se framanta bine si se lasa la crescut.

Intre timp se curata merele de coaja, se scot cotoarele si semintele si se taie in cubulete. Peste ele se toarna sucul de la intreaga lamaie, zaharul, scortisoara, gemul de piersici si amidonul alimentar. Se unge o tava de tort cu margarina sau se tapeteaza cu hartie de copt.

Aluatul se imparte in doua bucati egale din care se intind doua foi. Prima foaie se aseaza cu grija in tava, se toarna peste ea compozitia din mere si se acopera cu a doua foaie. Se niveleaza tortul cu ajutorul degetelor si se face un orificiu in mijloc pentru a lasa aburul sa iasa. Tortul se coace 40-50 de minute la 180 de grade. Cand este scos din cuptor, se unge cu gem de piersici si se orneaza cu felii de fructe. Se serveste rece.

sursa: teo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort mere tort post retete post
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1714 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021199 (s)